Sluiten

Word partner

Wil je de uitbuiting van boeren en arbeiders tegengaan? Kom dan als partner in actie! Alleen samen kunnen wij het systeem doorbreken. Door samen te werken met iedereen ‘van producent tot consument’ krijgen boeren en arbeiders zicht op een betere toekomst waarin zij een menswaardig leven kunnen leiden.

Aanmelden

Meld je aan als partner van Fairtrade. Samen kunnen we de strijd aangaan tegen oneerlijke handel. Klik op de link hieronder.

Lees meer

Commerciële meerwaarden

Als meest bekende en vertrouwde ethische keurmerk wereldwijd biedt Fairtrade sociale- en economische verbeteringen voor boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden. Fairtrade biedt bedrijven een positiever merkimago, onderscheidend vermogen en een grotere consumentenloyaliteit. Dit kan leiden tot een hogere omzet!

Lees meer

Fairtrade verhalen

Wie zijn de mensen achter onze producten? Leer ze kennen!

Lees meer

Fairtrade standaarden

Door onze koepelorganisatie Fairtrade International worden er standaarden vastgesteld die ervoor zorgen dat de boeren een sterke onderhandelingspositie hebben in de keten.

Standaarden

Fairtrade sourced ingredient

Het Fairtrade Sourced Ingredient-model sluit aan bij de verduurzaming van bedrijven. Via dit model kunt u een grondstof in een product Fairtrade certificeren.

Lees meer

Kosten

U betaalt een gebruiksrechtvergoeding voor het gebruik van het keurmerk. Deze kosten zijn alleen van toepassing op licentiehouders. De licentie fee wordt eenmalig in de keten betaald.

Lees meer

Gebruik keurmerk

Het Fairtrade keurmerk wordt gezien als het belangrijkste keurmerk voor eerlijke handel. Kijk hier hoe uw product dit keurmerk kan krijgen.

Lees meer

Word Fairtrade Partner

Word ook een Fairtrade Partner. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontdek de kansen voor jouw bedrijf in de strijd voor eerlijke handel.