Sluiten

Partners & stakeholders

Fairtrade Nederland werkt op veel vlakken samen met verschillende organisaties.
Fill 1

Strategische partners

De Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij werft fondsen voor organisaties die werken aan een rechtvaardige en groene wereld. De Nationale Postcode Loterij steunt twee campagnes van Fairtrade: ‘It Takes a Village to Protect a Child’ en ‘Coffee to Stay’.

Nationale Postcode Loterij

MVO Nederland / Futureproof Coffee Collective

(Koffie)boeren in staat stellen een leefbaar inkomen te verdienen. Dat is waar Fairtrade zich hard voor maakt. Dat kunnen we niet alleen. Samenwerking, afstemming, van elkaar leren is van groot belang. Fairtrade Nederland is partner van MVO Nederland, initiatiefnemer van het Futureproof Coffee Collective. Dit collectief is een samenwerking tussen verschillende koffiebedrijven die werken aan de berekening van de echte prijs voor koffie. Leefbaar inkomen is hierbij één van de belangrijke pijlers. Samen werken we naar een gezamenlijk resultaat, namelijk de levensstandaard van de boer significant en structureel verbeteren.

Futureproof Coffee Collective werkt aan een eerlijke koffieprijs
Fill 1

Het CBF-Erkenningspaspoort toont op een eenduidige en neutrale wijze de belangrijkste informatie van een Erkend Goed Doel. Transparantie in één oogopslag dus. Het paspoort bevat zowel kwalitatieve informatie over de doelstelling en activiteiten van de organisatie als financiële kengetallen. Deze laatste zijn door het CBF gevalideerd. Hier kun je ons CBF-Erkenningspaspoort bekijken.

Fill 1

Supporting partners

Spotta is partner van Fairtrade voor de landelijke huis-aan-huis verspreiding van de Fairtrade Week folder. Het partnerschap biedt Fairtrade de mogelijkheid om de achtergrond van Fairtrade en de aanbiedingen op Fairtrade producten onder de aandacht te brengen bij miljoenen consumenten via de brievenbus.

Q&A Research & Consultancy. Q&A is de retailpartner voor kennis, onderzoek, advies en opleiding. Het onderzoeksbureau is de vaste sponsorpartner van Fairtrade Nederland voor het jaarlijkse consumentenonderzoek.