Sluiten

Overnight nuts met dadels

Dit is een ideaal ontbijtje ‘to go’. Maak de basis de avond ervoor in een weckpotje en lepel voordat je de deur uitgaat fruit, hennepzaad en ander lekkers erover. Je maakt het crunchy met geroosterde pompoenpitten.

Voor 2 personen

Bereidingstijd 5 minuten (plus 1 nacht weken).

Ingrediënten

  • 100 g haver- of speltvlokken
  • 50 g ongezouten Fairtrade cashewnoten
  • Fairtrade dadels
  • mespunt  vanillemerg
  • havermelk
  • 200 g rood fruit
  • ½ el hennepzaad
  • klein scheutje ahornsiroop

Bereiding

  1. Doe de haver- of speltvlokken samen met de noten, dadels en
    vanille in een schaaltje. Vul aan met de melk tot het geheel net onder staat en laat een nacht staan.
  2. Roer de volgende dag goed door. Verdeel over twee kommen.
    Schep er wat rood fruit en hennepzaad op en druppel de
    ahornsiroop erover.

Dit recept is verschenen in Eerlijk eten (Keff & Dessing, 2015)