Overnight nuts met dadels
Dit is een ideaal ontbijtje ‘to go’. Maak de basis de avond ervoor in een weckpotje en lepel voordat je de deur uitgaat fruit, hennepzaad en ander lekkers erover.
Je maakt het crunchy met geroosterde pompoenpitten.
Voor 2 personen
Bereidingstijd 5 minuten (plus 1 nacht weken).
Ingrediënten
- 100 g haver- of speltvlokken
- 50 g ongezouten Fairtrade cashewnoten
- Fairtrade dadels
- mespunt vanillemerg
- havermelk
- 200 g rood fruit
- ½ el hennepzaad
- klein scheutje ahornsiroop
Bereiding
- Doe de haver- of speltvlokken samen met de noten, dadels en
vanille in een schaaltje. Vul aan met de melk tot het geheel net onder staat en laat een nacht staan. - Roer de volgende dag goed door. Verdeel over twee kommen.
Schep er wat rood fruit en hennepzaad op en druppel de
ahornsiroop erover.
Dit recept is verschenen in Eerlijk eten (Keff & Dessing, 2015)