HomeNieuwsVier nieuwe Fairtrade wijnen bij Gall&Gall

Vier nieuwe Fairtrade wijnen bij Gall&Gall

Drankenspeciaalzaak Gall&Gall heeft vier nieuwe Fairtrade wijnen in het assortiment opgenomen. Deze ‘Fair Exchange’ wijnen zijn afkomstig van 14 Fairtrade wijnboerderijen van de Du Toitskloof Coöperatie in Zuid-Afrika.

De 14 wijnboerderijen die samen de Du Toitskloof Coöperatie vormen, liggen in de Breede Riviervallei in de provincie West-Kaap en zijn sinds 2005 Fairtrade gecertificeerd. De coöperatie levert de druiven aan Du Toitskloof Winery die diverse Fairtrade wijnen produceert. Naast een stabiel en hoger inkomen wordt de Fairtrade premie in deze regio ingezet voor de ontwikkeling van de druivenplukkers. Zo krijgen talentvolle jongeren de kans om te studeren en is er onderwijs voor volwassenen. Verder is er een gemeenschapscentrum opgezet met een bibliotheek en zijn er drie kindercrèches opgericht.

De nieuwe Fair Exchange Sauvignon Blanc, Fair Exchange Merlot Cabernet, Fair Exchange Chardonnay en Fair Exchange Cabernet Sauvignon zijn door heel Nederland verkrijgbaar bij de vele vestigingen van Gall&Gall en in hun online shop.