Uden officieel Fairtrade Gemeente

Uden officieel Fairtrade Gemeente

Cover afbeelding voorUden officieel Fairtrade Gemeente

Uden mag zich sinds 29 maart officieel Fairtrade gemeente noemen. De Udense wethouder Matthie van Merwerode kreeg van Fairtrade Nederland het verkeersbord ‘Fairtrade gemeente’ uitgereikt. Hiermee staat de teller van het aantal Fairtrade gemeentes in Nederland op 54. Ook de andere Fairtrade gemeenten blijven Fairtrade regionaal op de kaart zetten door middel van originele acties.

Stichting Fairtrade Nieuwegein verrast voetbalteam met eerlijke sweater

Op zaterdag 28 maart werden de jongens van het voetbalteam B2 van de Vreeswijkse sportvereniging VSV verrast met eerlijke sweaters. Deze sweaters, gemaakt van duurzaam en 100% gerecycled bio-katoen, werden geproduceerd door het duurzame bedrijf RE5/M3PMotives gevestigd in IJsselstein en zijn beschikbaar gesteld door de Stichting Fairtrade Nieuwegein. Het is een prachtige sweater geworden in de blauwe clubkleur van VSV met RE5-logo, het Fairtrade keurmerk en EU-logo op de mouwen. Het team is de rest van dit seizoen en in het seizoen 2015/2016 te bewonderen zijn in hun sweater tijdens thuis- en uitwedstrijden.

Fairtrade bruiloft voor Jenny en Peter

Op 8 mei 2015, slechts één dag voor World Fair Trade Day, geven Jenny Kanters en Peter Aalvink elkaar het ja-woord. Hun bruiloft staat geheel in het teken van Fairtrade. De toekomstige bruid vloog zelfs naar Londen voor een Fairtrade trouwjurk. Jenny: ‘Fairtrade past echt bij onze leefstijl en op zo’n belangrijke dag willen we dat uitdragen en daarmee ook anderen inspireren. Onze gasten zullen er op verschillende manieren iets van merken, maar daar wil ik nu nog niet teveel over verklappen.”

De twee trouwen in Boshotel Overberg, een officiële trouwlocatie van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, één van de twaalf Fairtrade Gemeenten in de provincie Utrecht. Utrecht streeft ernaar om binnenkort de eerste Fairtrade Provincie van Nederland te worden. Een belangrijke promotor daarvan is gedeputeerde Mariëtte Pennarts (GroenLinks): “Als provinciebestuur zijn we er klaar voor: we schenken op het provinciehuis uitsluitend nog eerlijke koffie en thee. Verder moeten 20 gemeenten de titel hebben of daaraan werken. Inclusief de titelhouders staan we al op 18, dus dat moet zeker gaan lukken.”