Trouw trapt Fairtrade Week af met ludieke T-shirt actie

Trouw trapt Fairtrade Week af met ludieke T-shirt actie

Cover afbeelding voorTrouw trapt Fairtrade Week af met ludieke T-shirt actie

Van een T-shirt dat voor 30 euro in de winkel ligt, gaat slechts 0,18 eurocent naar de naaister. Een harde waarheid die Trouw onlangs publiceerde, en die volgens Trouw de wereld in moet. Zo ontstond het idee om een fatsoenlijk gemaakt T-shirt te ontwerpen waarop dit trieste verhaal staat. Het T-shirt verschijnt in het kader van de Fairtrade bijlage, die morgen bij Trouw verschijnt in samenwerking met Fairtrade Nederland.

Dit exclusieve T-shirt voldoet aan de hoogste duurzaamheideisen. De fabrikant Switcher is aangesloten bij de Fair Wear Foundation, een organisatie die werkt aan betere werkomstandigheden voor naaisters. Zo krijgen naaisters een loon waarmee ze rond kunnen komen: een zogeheten living wage. Het Fairtrade keurmerk staat voor duurzame productie van katoen en een eerlijke prijs voor de boeren.

Per verkocht T-shirt schenkt Trouw  2 euro aan een goed doel in de kledingindustrie, dat later bekend wordt gemaakt. De verkoopprijs à €26,95 bestaat uit daadwerkelijk gemaakte kosten. Trouw maakt hierop geen winst. Dit unieke en in beperkte oplage gedrukte T-shirt is vanaf nu verkrijgbaar in de Trouw webshop.

Het T-shirt verschijnt in het kader van de Fairtrade bijlage, die morgen bij Trouw verschijnt in samenwerking met Fairtrade Nederland. In deze bijlage gaat Trouw uitgebreid in op de laatste ontwikkelingen op het gebied van eerlijke handel en eerlijke producten. De bijlage vormt het startpunt van de Fairtrade Week 2013.

Bestel het T-shirt >>