TopParken verlengt contract voor Fairtrade en biologisch bedlinnen

TopParken verlengt contract voor Fairtrade en biologisch bedlinnen

vakantiepark kiest voor Fairtrade biologisch bedlinnen
Na een samenwerking van 12 jaar hebben TopParken en Blycolin hun handtekening gezet onder een nieuw contract. De samenwerking is daarmee met 5 jaar verlengd. Blycolin levert Pure Eco bedlinnen met internationale keurmerken zoals het Fairtrade keurmerk en het Global Organic Textile Standard (GOTS).

Eerste vakantiepark met fairtrade en biologisch bedlinnnen

De vakantieparken van TopParken zijn, in samenwerking met Blycolin, de eerste parken in Nederland met duurzaam, ecologisch bedlinnen. Naast duurzaamheid wordt de samenwerking gekenmerkt door kwaliteit en service. Het Pure Eco bedlinnen is gemaakt van 100% zacht katoen, wat staat voor optimaal slaapcomfort. Het wordt door medewerkers ervaren als fijn materiaal om mee te werken. Om het textiel een tweede leven te geven wordt het na inname, afhankelijk van de staat, ingezet voor circulaire projecten of gedoneerd aan ontwikkelingsprojecten in Nederland en het buitenland.

betere leefomstandigheden voor indiase katoenboeren

Het Pure Eco bedlinnen is 100% biologisch en Fairtrade geproduceerd. Een gedeelte van de collectie is gemaakt van katoen dat is verbouwd door Indiase katoenboeren die aangesloten zijn bij de coöperatie Chetna Organic. Dankzij Fairtrade kunnen de boeren hun leefomstandigheden verbeteren en werken aan milieuvriendelijkere teelt.  

Meer informatie