Tony’s Chocolonely lanceert Lil’Bits

Tony’s Chocolonely lanceert Lil’Bits

Tony's Lil'Bits
Tony’s Chocolonely lanceert een gloednieuwe Fairtrade chocoladeballen-range: Tony’s Lil’Bits! Dat zijn chocoladeballen in 5 verrassende smaken en in kleurrijke zakjes: melk karamel zeezout & cookie; triple chocolate; melk hazelnoot; melk marshmallow & biscuit; en puur sinaasappel chocokoek. Ook al zijn ze klein, Lil’Bits hebben grootse impact. Want dit is de enige chocoladeballen-range van alle grote chocolademerken, waarvoor cacaoboeren de prijs voor een leefbaar inkomen betaald krijgen. Daarmee wil Tony’s ook in het ‘bitesize’-segment de chocolade-industrie inspireren om mee te doen met zijn missie voor 100% slaafvrije chocolade.

Lil’Bits, Big Impact

Met Lil’Bits laat Tony’s wederom zien dat chocolade maken anders kan. In smaak, in vorm en in hoe ze samenwerken met cacaoboeren. Tony’s betaalt namelijk de prijs voor een leefbaar inkomen voor traceerbare bonen. Dit betekent dat ze precies weten waar, hoe en door wie de bonen geproduceerd worden, zo kan de prijs direct worden uitbetaald aan de boer. De prijs die Tony’s betaalt ligt dit jaar gemiddeld 80% hoger dan dat andere chocolademerken betalen. 

Dat is belangrijk, want op dit moment werken er nog steeds ruim 1,5 miljoen kinderen op cacaoplantages in West-Afrika. Dit komt doordat boeren in diepe armoede leven, waardoor zij zich genoodzaakt voelen om hun kinderen mee te laten werken op de plantage. Door voor de lange termijn een hogere prijs te betalen voor 100% traceerbare bonen, wordt er een einde gemaakt aan die armoede en illegale kinderarbeid. Bij de cacaocoöperaties waar Tony’s lang mee samenwerkt volgens zijn 5 samenwerkingsprincipes, daalt het percentage kinderarbeid aanzienlijk naar <5% (vs. industriegemiddelde van <50%) en komt er geen ontbossing voor. Met elk handje Lil’Bits doen chocofans mee met Tony’s missie en laten ze samen ’t balletje rollen een 100% slaafvrije cacao-industrie. 

Chocoladeballen in 5 smaakcombinaties

Tony’s Lil’Bits zijn chewy en knapperig van binnen, met een dikke laag chocolade van buiten. Geïnspireerd op een aantal oude klassiekers, of in geheel nieuwe smaakcombinaties:

  • melk karamel zeezout & cookie: met knapperige karamel en biscuit, ondergedompeld in romige melkchocolade.
  • triple chocolate: met laagjes van melk, wit en pure chocolade
  • melk marshmallow & biscuit: met chewy marshmallow en knapperige biscuit, ondergedompeld in romige melkchocolade.
  • melk hazelnoot: romige melkchocolade met stukjes hazelnoot.
  • puur sinaasappel chocokoek: een knapperig chocokoekje met sinaasappel, ondergedompeld in pure chocolade.

Eind deze zomer te koop

Tony’s Lil’Bits zijn vanaf eind augustus en begin september o.a. te koop bij Jumbo, Albert Heijn, de Bijenkorf, Flink, Picnic en in Tony’s Super Store in Amsterdam of Tony’s online chocoshop.