HomeNieuwsSta op voor mensenrechten, start vandaag nog!

Sta op voor mensenrechten, start vandaag nog!

Het belang van eerlijke handel was in 2020 zichtbaarder dan ooit. We hebben allemaal ervaren hoe kwetsbaar ons leven, onze economie en onze welvaart is. Covid heeft ons laten zien wat we eigenlijk al wisten: de manier waarop we met elkaar én met de aarde omgaan is onhoudbaar.

We kunnen niet langer stil blijven zitten. Het is tijd om te handelen. Eerlijk te handelen. Het is tijd om mensenrechten en milieu in onze handelsketens daadwerkelijk centraal te stellen. Let’s BuildBackBetter!

Vandaag, 10 december, is het Internationale Dag van de Mensenrechten. Een mooie gelegenheid om een goed mensenrechten voornemen uit te spreken en in 2021 de daad bij het woord te voegen. Daag jezelf, je (zaken)partners en andere stakeholders hierop uit. 

Fairtrade ’s goede voornemen is om verduurzaming van handelsketens actief te faciliteren via o.a. sociale dialoog in toeleveringsketens. We zullen inzicht bieden in de belangrijke stappen die genomen moeten worden voor een fatsoenlijke levensstandaard voor boeren en werknemers en onze ketenpartners aanmoedigen hier naar te handelen. 

Wie volgt met een ander goed voornemen? Alleen samen maken we de wereld eerlijk met gelijke kansen voor iedereen!

Build Back Better – Agrifood Supply Chain Advocacy Coalitie