Sietze Montijn en Eric Drok in Raad van Toezicht van fairtrade nederland

Sietze Montijn en Eric Drok in Raad van Toezicht van fairtrade nederland

Cover afbeelding voorSietze Montijn en Eric Drok in Raad van Toezicht van fairtrade nederland

Sietze Montijn en Eric Drok zijn toegetreden tot de Raad van Toezicht van Fairtrade Nederland. De stichting is blij met de twee zwaargewichten in hun vakgebied. Drok en Montijn gaan zich, vanuit hun toezichthoudende functie, belangeloos inzetten om het draagvlak voor eerlijke handel verder te verbreden in Nederland.

Sietze Montijn (1959) startte in 2011, na een lange carrière bij Heineken waar hij in zijn laatste functie het Corporate Responsibility Team leidde, het adviesbureau Montijn Advies Consultancy. Hij werkt momenteel ook aan zijn eigen initiatief Klimaatkracht, een platform dat de krachten bundelt van burgers die zich willen inzetten om klimaatverandering tegen te gaan.

Erik Drok (1960) heeft zijn sporen verdiend in het bankwezen waar hij als executive, CEO en commissaris in binnen- en buitenland werkte aan zowel het opzetten van nieuwe banken als het uitbouwen en verder optimaliseren van bestaande banken, zoals bijvoorbeeld Rabobank en ING. Daarnaast bekleedt hij diverse bestuurlijke nevenfuncties.