Sandra Uwera is de nieuwe Global CEO van Fairtrade International

Sandra Uwera is de nieuwe Global CEO van Fairtrade International

Sandra Uwera Global CEO Fairtrade International
Fairtrade International heeft een nieuwe Global CEO: Sandra Uwera. Ze komt naar Fairtrade met een schat aan ervaring in Oost- en Zuidelijk Afrika. Sandra Uwera was recent CEO van COMESA Business Council (CBC), de toonaangevende Business Member Organization in Afrika en een particuliere instelling van de Common Market for Eastern and Southern Africa (COMESA), die 34 bedrijfssectoren in 21 landen vertegenwoordigt.

“Ik ben verheugd en vereerd om Fairtrade te leiden en voort te bouwen op onze belangrijke rol bij het aangaan van de grootste uitdagingen van onze tijd, van klimaatverandering en armoede tot gendergelijkheid.”

– Sandra Uwera, Global CEO Fairtrade International

Uwera heeft de Rwandese nationaliteit. Ze groeide op in zowel Kenia als Rwanda, spreekt Frans en spreekt vloeiend Engels. Ze heeft een Master of Science (MSc) in Strategische Planning, een Bachelor of Arts in Corporate Communications, en heeft hoogstaande trainingen gevolgd in handelsbeleid en -recht, digitale inclusie en leiderschap voor bedrijfsduurzaamheid. Ze is een ‘Eisenhower fellow’ en zit in verschillende raden van bestuur wereldwijd.

Lees hier het complete persbericht in het Engels.