Praat mee over eerlijke handel

Praat mee over eerlijke handel

Cover afbeelding voorPraat mee over eerlijke handel

De uitzending van Zembla over de bloemenhandel in Ethiopië heeft tot zorgen en discussie geleid. We nodigen je daarom graag uit om te praten over de bloemenindustrie en de rol van het Fairtrade keurmerk.

Het verbeteren van de positie van arbeiders in ontwikkelingslanden kent veel dillema’s en is een pad van vallen en opstaan. We gaan graag in gesprek over verbeterpunten en alternatieven. Daarnaast willen we stilstaan bij wat Fairtrade voor arbeiders en kleine boeren betekent. Wanneer staat het keurmerk op een bos bloemen of een ander product? Aan welke regels moeten plantages voldoen? Hoe wordt er gecontroleerd? Wanneer verliest een bedrijf het keurmerk?

Je bent van harte welkom om je vragen, mening en suggesties met ons te delen tijdens één van de twee discussieavonden die we organiseren. De eerste vindt plaats op maandag 20 juni in Utrecht. De tweede op donderdag 23 juni in Amsterdam. Aanmelden kan via info@fairtradenederland.nl. Exacte locatie, tijd en programma volgen later. We zijn benieuwd naar jouw ideeën en stellen je bijdrage zeer op prijs!