Postcode Loterij steunt Max Havelaar

Postcode Loterij steunt Max Havelaar

Cover afbeelding voorPostcode Loterij steunt Max Havelaar

Dinsdagavond 4 februari, een belangrijke avond voor 101 goede doelen. De Postcode Loterij maakte tijdens het Goed Geld Gala op in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam bekend dat zij dit jaar een recordbedrag van ruim 302 miljoen euro doneert.

Op de avond werd tot blijdschap van Stichting Max Havelaar (Fairtrade Nederland) bekendgemaakt dat het project ‘It takes a village to protect a child’ de steun krijgt van de Postcode Loterij. Samen met Tony’s Chocolonely wil Fairtrade Nederland cacaoboeren in Ivoorkust gaan helpen op eigen kracht kinderarbeid aan te pakken.

Ook werd bekendgemaakt dat het al langer lopende project voor een doorbraak van eerlijke handel in Nederland ook in 2014 door kan gaan. Het project is een samenwerking tussen Fair Trade Original, de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels en Fairtrade Nederland.
Hoogtepunt van het gala was de toekenning uit het Droomfonds aan Peace Parks & het Wereld Natuur Fonds. Zij ontvangen voor hun project ‘Neushoorns zijn goud waard’ 14,4 miljoen euro om in Afrika de neushoorn van de ondergang te redden.

De miljoenenschenkingen aan goede doelen zijn mogelijk gemaakt door de 2,5 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. Van ieder lot dat zij kopen gaat de helft naar goede doelen. Dankzij een groeiende loterijopbrengst kan er dit jaar bijna 12 miljoen euro meer aan goede doelen geschonken worden dan het afgelopen jaar.

Zie hier het persbericht van de Postcode Loterij.