PLUS verkoopt als eerste supermarkt in Nederland Fairtrade snoeptomaten

PLUS verkoopt als eerste supermarkt in Nederland Fairtrade snoeptomaten

Snoeptomaten Fairtrade PLUS
Bij PLUS komen snoeptomaten van Nederlandse bodem als het kan, van ver weg als het moet. Nu het Nederlandse tomatenseizoen voorbij is, kiest PLUS voor Fairtrade gecertificeerde snoeptomaten. PLUS is daarmee de eerste supermarkt in Nederland die snoeptomaten vervangt voor een Fairtrade alternatief.

Met de Fairtrade snoeptomaten zet PLUS in op verdere verduurzaming van het assortiment. PLUS en leverancier Terra Natura International werken samen met teler Philip van Antwerpen – van Desert Joy – uit Tunesië. Met uitstekende weersomstandigheden, natuurlijk licht tijdens de winter, korte logistieke routes en de mogelijkheid om werkgelegenheid te creëren in Noord-Afrika, vormt Tunesië een perfecte teeltlocatie.

Dave Kanters categorymanager van PLUS: “Bij PLUS komen producten zoveel mogelijk van Nederlandse telers. Als we buiten het Nederlandse seizoen uitwijken naar het buitenland doen we er alles aan om onze kwaliteitsstandaarden te waarborgen. Daarnaast willen we zo duurzaam mogelijk inkopen en kiezen we zoveel mogelijk voor Fairtrade. Onze Tunesische teler voldoet hier volledig aan.’’ 

Samen maken we de wereld eerlijk

Fairtrade zet zich in om de leef- en werksituatie van miljoenen boeren en werknemers op plantages wereldwijd te verbeteren én het milieu te beschermen. 

“Het is mooi om te zien dat PLUS continu bezig is met verduurzamen en haar Fairtrade assortiment blijft uitbreiden. De snoeptomaten zijn een mooie toevoeging aan het toch al grote Fairtrade assortiment bij PLUS. Met deze stap maken ze enorme impact op het leven van de mensen die de snoeptomaten telen.’’ 

Peter d’Angremond, directeur Fairtrade Nederland

Duurzamere producten én duurzamere verpakking 

Klanten kunnen kiezen uit verschillende verpakkingen Fairtrade snoeptomaten: rode snoeptomaten zijn beschikbaar in bakjes van 250 en 500 gram. De gemixte variant komt in verpakkingen van 250 en 400 gram. De verpakkingen zijn daarbij duurzamer dan voorheen; het hele assortiment snoeptomaten gaat over van PET-zakje naar rPET-bakje.