HomeNieuwsPLUS verkoopt als eerste supermarkt boeketten met Fairtrade rozen

PLUS verkoopt als eerste supermarkt boeketten met Fairtrade rozen

PLUS is de eerste supermarkt in Nederland die boeketten met Fairtrade rozen verkoopt. De rozen komen van de bloemenkwekerij Herburg Roses in Ethiopië. Sinds 2014 is de kwekerij Fairtrade gecertificeerd. Bovenop de verkoopprijs ontvangt Herburg Roses voor de rozen een Fairtrade premie. Deze extra gelden worden geïnvesteerd in lokale projecten. Het Fairtrade Premium Committee, waar medewerkers zitting in hebben, bepaalt democratisch waaraan de premie besteed wordt.

Betere leefomstandigheden
Door de slechte marktcondities zijn medewerkers genoodzaakt om grondstoffen, zoals maïs, meel, suiker, olie, aan te schaffen tegen hoge prijzen. Vanuit de Fairtrade premie wordt een bijdrage gegeven om deze grondstoffen aan te kunnen schaffen tegen betaalbare prijzen. De Fairtrade premie wordt ook gebruikt voor het bieden van gratis medische zorg en onderwijs voor kinderen. Het doel van deze premieprojecten is om de leefomstandigheden van de medewerkers te verbeteren.

Verkrijgbaarheid boeketten
Wekelijks is bij PLUS een ander boeket met Fairtrade rozen verkrijgbaar. Deze boeketten zijn verkrijgbaar bij een deel van de PLUS vestigingen.

Lees meer over PLUS & Fairtrade >>