Peeze lanceert uniek theeconcept ‘Communitea’

Peeze lanceert uniek theeconcept ‘Communitea’

Cover afbeelding voorPeeze lanceert uniek theeconcept ‘Communitea’

Peeze lanceert tijdens de Horecava op 13 januari 2014 een eigen, vernieuwende theelijn: ‘Communitea’. De lijn bestaat uit 2 uitvoeringen met twaalf theesmaken, allemaal afkomstig uit Sri Lanka.

Bijzonder is dat het ontwerp van het theeconcept mede tot stand kwam met hulp van de lokale Sri Lankaanse bevolking. Ronduit uniek is het feit dat iedere kop thee vergezeld gaat van een briefje van iemand die in Sri Lanka bij de theeproductie betrokken is. Peeze streeft ernaar zo de connectie te maken tussen de oorsprong van de thee en de consument.

Link met Sri Lanka

Communitea staat voor de gemeenschap van mensen in Sri Lanka die de thee produceert. De beste theebladeren worden er geteeld en geplukt voor de twaalf smaken die, zoals uit onderzoek bleek, het meest gewild zijn op de Nederlandse markt. Maar er is meer verbondenheid met Sri Lanka: er werd daar ook meegedacht over het product en de vormgeving. In creatieve workshops werd getekend en geschilderd over symbolen. Voor ieder van de theesmaken kwam op die manier een eigen Sri Lankaans icoon tot stand.

Fairtrade en biologisch

De thee komt op de markt in twee uitvoeringen: in echte envelopjes en als luxe sachets. Volledig Fairtrade en deels biologisch. Met een persoonlijke boodschap uit Sri Lanka bij ieder kopje thee. Dankzij die post uit Sri Lanka gaat het verhaal áchter de thee leven. Ook kunnen klanten van Peeze Communitea inzetten om op hun beurt hun commitment te laten zien aan eerlijke handel en duurzaamheid.