Op weg naar meer Fairtrade bij AH

Op weg naar meer Fairtrade bij AH

Cover afbeelding voorOp weg naar meer Fairtrade bij AH

Albert Heijn heeft de lancering van een nieuwe biologische huismerklijn bekendgemaakt en gaat stoppen met het huismerk AH puur&eerlijk. Fairtrade Nederland staat positief tegenover het feit dat AH haar biologische assortiment gaat uitbreiden en deze artikelen niet meer onderbrengt in een premium huismerk. Op deze manier worden duurzame producten bereikbaarder voor het grote publiek.

Wél zou Fairtrade Nederland graag zien dat AH binnen de diverse productgroepen alleen maar kiest voor duurzame varianten, zoals biologisch en Fairtrade. Vele andere supermarktorganisaties zijn de marktleider al voorgegaan, bijvoorbeeld PLUS. Deze supermarktketen biedt binnen haar huismerkassortiment alleen nog maar Fairtrade bananen, koffie, thee en chocolade aan.

Fairtrade Nederland gaat ervan uit dat AH, als gewaardeerd partner, dezelfde koers gaat varen voor wat betreft het Fairtrade aanbod. Daarover worden op dit moment gesprekken gevoerd. Het is de taak van Fairtrade Nederland om AH te blijven uitdagen om significante stappen te maken met Fairtrade binnen het huismerkassortiment, maar ook samen met hen te kijken naar de duurzaamheid van hun A-merk aanbod. Dit alles om de Fairtrade boeren en arbeiders te laten profiteren van eerlijke handel.

Lees hier het persbericht van AH >>