Fairtrade Original en Nadia Zerouali duiken samen de keuken in voor een online kookworkshop

Fairtrade Original en Nadia Zerouali duiken samen de keuken in voor een online kookworkshop

Fairtrade Original Midden Oosterse Kebab
Op maandag 12 april wordt er een nieuwe smaak aan de Arabische productlijn van Fairtrade Original toegevoegd: Midden-Oosterse Kebab. Ter ere van deze introductie organiseert het foodmerk in samenwerking met culinair schrijfster en presentator Nadia Zerouali op zaterdag 10 april van 16.30 – 17.30 uur een Livestream Oesterzwam Kebab Kookshow.

Driehonderd thuiskoks krijgen de primeur en leren vanuit hun eigen keuken de smaak van Midden-Oosterse Kebab kennen. Om te laten zien hoe makkelijk het is om het vlees in een broodje Kebab te vervangen voor een plantaardige basis, wordt er met oesterzwammen gekookt. Het geheim zit ‘m in de mix van kruiden en specerijen, de Baharatkruiden. Van paprikapoeder tot komijn en kaneel: deze eeuwenoude Arabische kruidenmix is dé smaakmaker van een goede kebab!

Ben je benieuwd hoe je zelf oesterzwam-kebab maakt? Meld je hier direct aan.

De Arabische keuken makkelijk gemaakt

Begin 2019 bracht het foodmerk de originele smaak van de Midden-Oosterse keuken naar de Nederlandse keukentafel met zes kruidenpasta’s exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn. De typische kruiden en specerijen van deze kruidenpasta’s zijn alvast bereid in Marokko, zodat alleen nog de verse ingrediënten toegevoegd hoeven te worden. Alle kruidenpasta’s zijn zonder kunstmatige toevoegingen en bereid met uitsluitend plantaardige ingrediënten. Zo is een originele Tunesische Shakshuka, Groente Couscous of Libanese Bloemkool makkelijk gemaakt. En met deze nieuwe variant staat nu ook in een mum van tijd een Midden-Oosterse Kebab op tafel, van kip, lam tot oesterzwam. Voor ieder wat wils!

Waar smaak begint

De Midden-Oosterse kruidenpasta’s worden geproduceerd en verpakt in Marokko. Sinds 2018 bouwt Fairtrade Original samen met lokale partners aan deze eerlijke handelsketen. Het doel is om de groenten- en kruidenboeren van coöperatie Fermes bio Sehoul gelegen in het noordwesten van het land, meer toekomst te bieden. Dit doet het foodmerk door zo veel mogelijk van de ingrediënten voor de kruidenpasta’s door hen te laten verbouwen. Sinds de start van de samenwerking wordt er hard gewerkt aan het opschalen van de productie en het toewerken naar de Fairtrade certificering van de kruidenpasta’s.

In nauwe samenwerking met lokale consultant Hakima worden productieplannen verbeterd, krijgen de boeren agronomische ondersteuning en investeren zij verder in de coöperatie door de premies die ze via Fairtrade Original ontvangen. Daarnaast is de boerengroep inmiddels biologisch gecertificeerd. Hiermee hopen ze ook andere markten te betreden om zo hun handelspositie te versterken en meer inkomsten te genereren. Door deze samenwerking is de boerengroep volop in ontwikkeling en kan iedereen hier genieten van de rijke smaken van de Arabische keuken.

Meer informatie over de ontwikkeling van deze handelsketen en de Livestream Oesterzwam Kebab Kookshow, inclusief aanmelden, is te vinden op de website van Fairtrade Original.