Nieuwe Gaastra collectie bevat Fairtrade katoen

Nieuwe Gaastra collectie bevat Fairtrade katoen

Cover afbeelding voorNieuwe Gaastra collectie bevat Fairtrade katoen
Kledingmerk Gaastra kiest voor Fairtrade katoen voor haar nieuwe dames- en herencollectie truien en sweaters. Deze collectie wordt voor de zomer 2022 nog uitgebreid met meer items van Fairtrade katoen. De katoen is naast Fairtrade ook biologisch gecertificeerd en komt van katoencoöperatie Chetna Organic in India. Deze boerenorganisatie helpt meer dan 35.000 katoenboeren om duurzamer en winstgevender te produceren.

Chetna Organic ontvangt voor de katoen die ze onder Fairtrade voorwaarden kan verkopen bovenop de prijs voor de katoen een Fairtrade premie. De Fairtrade premie wordt onder meer geïnvesteerd in de bouw van pakhuizen voor veilige opslag van de katoen, aanschaf van natuurlijke zaden en het verstrekken van doorlopend krediet aan de coöperatieleden.

Kledingmerk Gaastra heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en is daarom een samenwerking met Fairtrade aangegaan. “We houden van mensen en de planeet waarop we leven en zijn gepassioneerd over het minimaliseren van de impact van mode op het milieu. We creëren producten die een milieuvriendelijke certificering verdienen. We kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit en pushen onszelf om geweldige producten te maken die gemaakt zijn om lang mee te gaan”, aldus Rico van Capelle, Managing Director van Gaastra Sportswear.

Bekijk de collectie op gaastrastore.com