Nieuwe Fairtrade wijnen bij Spar

Nieuwe Fairtrade wijnen bij Spar

Spar heeft haar wijnassortiment uitgebreid met vier Fairtrade wijnen van leverancier Intense Wines. De twee Smaaklik wijnen komen van de Fairtrade gecertificeerde wijnboerderij Imbuko Winery in Zuid-Afrika en de twee Intense wijnen komen van de wijncoöperatie La Riojana in Argentinië.

La Riojana

Sinds 1940 zijn maar liefst vier generaties en enkele honderden families betrokken bij de productie van druiven voor La Riojana. Dit is één van de grootste en meest succesvolle coöperaties in Argentinië en ’s werelds grootste producent van gecertificeerde Fairtrade en biologische wijn. De coöperatie heeft momenteel meer dan 500 leden, van wie de meerderheid kleinschalige producenten uit de hele provincie La Rioja met minder dan drie hectare grond zijn.

Imbuko Winery

Imbuko Winery is gelegen op boerderij De Uitkyk, in de buurt van het Zuid-Afrikaanse Wellington in een eigen vallei waar een bijzonder microklimaat heerst. In 2004 is Imbuko op bescheiden schaal begonnen met het produceren van wijn. Inmiddels is het uitgegroeid tot een internationaal opererend bedrijf dat naar meer dan dertig landen wijnen exporteert. De Fairtrade certificering biedt de medewerkers in de wijngaard (de wijnboeren) en hun kinderen meerwaarde doordat de Fairtrade premie o.a. geïnvesteerd wordt in scholing en kinderopvang.

Lees meer over de Fairtrade wijnen van Intense Wines