HomeNieuwsNieuwe editie ‘Fighting the Banana Wars’ in de boekhandel

Nieuwe editie ‘Fighting the Banana Wars’ in de boekhandel

‘Fighting the Banana Wars and other Fairtrade battles’ heeft een update gekregen. Dit boek van de CEO van Fairtrade International, Harriet Lamb, wordt opnieuw uitgegeven om het 20-jarig bestaan van het Fairtrade keurmerk in Engeland te vieren. Zes jaar na de eerste verschijning van het boek heeft Harriet Lamb een aantal hoofdstukken over recente internationale ontwikkelingen toegevoegd.

Het boek begint met de heftige strijd van de Engelse Fairtrade Foundation om Fairtrade bananen in de supermarktschappen te krijgen en eindigt met de nieuwste campagne van de Engelsen, getiteld ‘Make Bananas Fair’. Tussen deze twee mijlpalen in vertelt Lamb het verhaal over hoe Fairtrade van een ‘kleine vechtlustige beweging die tegen de stroom in zwom’ uitgroeide tot een wereldwijd bekende organisatie die zich inzet voor meer dan 1,4 miljoen boeren in ontwikkelingslanden.

‘Fighting the Banana Wars and other Fairtrade Battles; How we took on the corporate giants to change the world’ is verkrijgbaar in de (online) boekhandel. Lees hier de column in The Guardian die Harriet Lamb schreef over haar ervaringen tijdens het herschrijven van haar boek.