NIEUW BIJ ALDI: FAIRTRADE CHOCEUR CHOCO CHANGER

NIEUW BIJ ALDI: FAIRTRADE CHOCEUR CHOCO CHANGER

Aldi joins Tony's Open Chain
ALDI VERKOOPT NIEUWE, VERANTWOORD INGEKOCHTE CHOCOLADE VIA TONY’S OPEN CHAIN

ALDI is de eerste discounter die zich aansluit bij Tony’s Open Chain, een initiatief van Tony’s Chocolonely. Onder het eigen merk Choceur biedt ALDI drie verschillende Fairtrade gecertificeerde CHOCO CHANGER chocoladerepen aan. Deze repen zijn op verantwoorde wijze geproduceerd en stellen de cacaoboeren in staat een leefbaar inkomen te verdienen. De cacaobonen die gebruikt worden zijn afkomstig van coöperaties in Ivoorkust en Ghana.

Vanaf maandag 14 juni is de Fairtrade chocolade in de drie varianten ‘Hazelnoot’, ‘70 % Pure Chocolade’ en ‘Gezouten Karamel’ in alle ALDI-filialen in Nederland verkrijgbaar. De discounter neemt deel aan Tony’s Open Chain om de heersende normen in de cacao-industrie te veranderen. Het gezamenlijke doel is om actief een einde te maken aan armoede, moderne slavernij, illegale kinderarbeid en ontbossing om zo een nieuwe standaard voor de cacao-industrie te creëren. 

We zijn er trots op dat we als missiebondgenoot in Tony’s Open Chain positieve verandering stimuleren en onze klanten verantwoorde chocolade aanbieden. Zo helpen we mensenrechten en de natuur in de cacaoketen te respecteren en klanten bewuster te maken”, zegt Erna van der Wal, Director Corporate Responsibility & Quality Assurance bij ALDI in Nederland.

Ook Paul Schoenmakers, Head of Impact bij Tony’s Chocolonely, is blij met de samenwerking: “Ik ben er trots op ALDI te mogen verwelkomen als nieuwe bondgenoot binnen Tony’s Open Chain. Samen kunnen we onze invloed in de industrie vergroten en de norm veranderen. Het bewijst dat het Open Chain model werkt en dat we klaar zijn om op te schalen”.

Lees hier het hele persbericht!