Mongozo introduceert Fairtrade gecertificeerd witbier

Mongozo introduceert Fairtrade gecertificeerd witbier

Cover afbeelding voorMongozo introduceert Fairtrade gecertificeerd witbier

Mongozo Buckwheat White is wereldwijd het eerste biologische, glutenvrije en Fairtrade gecertificeerde witbier op basis van boekweit. Net als bij het medaille winnende Mongozo Premium Pilsener is aan dit witbier jaren gewerkt.

Het bier heeft alles wat je van een witbier kunt verwachten. Een fruitig, fris aroma met kruidige tonen, een milde hopsmaak en een zachte, ronde afdronk met een licht zuurtje. Het is alleen niet met tarwe gebrouwen zoals gebruikelijk is bij een witbier maar met boekweit. Mongozo Buckwheat White is naast boekweit gebrouwen met gerstemout, Fairtrade rijst, hop en kruiden waaronder koriander en sinaasappelschillen. Het bier bevat 4,8% alcohol.

Jan Fleurkens, Directeur Mongozo: “Naast het ontwikkelen van de receptuur, hebben we lang gewerkt aan het bepalen van de brouwmethode. Als je tarwe, wat normaal gesproken de basis vormt voor een witbier, vervangt voor boekweit is de smaak niet zomaar weer lijkend op een witbier. De gluten zijn er via een speciale bewerking achteraf bijvoorbeeld weer volledig uitgehaald. We zijn enorm trots op het resultaat! Net als bij ons pils is er weer een behoorlijk staaltje brouwkwaliteit afgeleverd.”

Verkrijgbaarheid

Binnenkort is Mongozo Buckwheat White verkrijgbaar via drankgroothandel Bier&cO die zorgt voor verdere distributie naar groothandels en horeca. Op plaatsen waar nu al één of meerdere Mongozo bieren worden verkocht zal Mongozo Buckwheat White op veel plekken ook aan het assortiment worden toegevoegd.