Meld je aan voor de Fairtrade choco workshop

Meld je aan voor de Fairtrade choco workshop

Cover afbeelding voorMeld je aan voor de Fairtrade choco workshop

Goed nieuws voor alle fans van Fairtrade chocolade! Fairtrade Nederland organiseert in samenwerking met foodmagazine delicious. een (h)eerlijke workshop. Onder leiding van patissier Hans Heiloo van het Bakery Institute en Fairtrade cacaoboerin Abigail Gama uit Ghana ga je een hele dag aan de slag met Fairtrade chocolade en leer je het verhaal erachter kennen.

Tijdens de workshop vertelt Abigail Gama hoe cacao groeit en wordt geoogst, over het leven op een cacaoboerderij en wat Fairtrade voor haar betekent. Ook maak je onder meer chocoladetabletten met huisgemaakte praline van Fairtrade noten, truffels met gezouten karamel en bonbons met onder andere limoen-basilicum-ganache, Fairtrade thee en passiefruit.

Bestel kaarten

Deze workshop wordt georganiseerd op 30 en 31 augustus (09.30 uur – 16.00 uur) in het Bakery Institute aan rivier de Zaan in hartje Zaandam. Voorheen was dit de chocolade-, koek- en beschuitfabriek van Verkade. Echte professionals en enthousiaste thuisbakkers volgen hier hun opleidingen. Plekken zijn te reserveren via bakeryinstitute.nl/delicious (€ 99 p.p.).

Win kaarten

Kans maken op gratis deelname? Like de post van Fairtrade Nederland op Facebook en vertel ons welke vraag jij aan Abigail Gama zou willen stellen. Vijf vragenstellers worden beloond met twee gratis kaarten voor 30 of 31 augustus.

Zie voor meer informatie:

www.thefairshare.nl

www.bakeryinstitute.nl