HomeNieuwsMeer dan 660.000 Fairtrade fans namen deel aan de World Fairtrade Challenge

Meer dan 660.000 Fairtrade fans namen deel aan de World Fairtrade Challenge

Rond World Fair Trade Day (12 mei) kwamen in 36 landen mensen in actie om boeren en arbeiders te ondersteunen in hun strijd voor een beter inkomen. Onder de noemer Stand for Fairness hebben wereldwijd vrienden, familie, buren, studenten, collega's en zakelijke partners zich ingezet voor eerlijke handel.

In Nederland organiseerden Fairtrade Gemeente werkgroepen diverse acties zoals Fairtrade smoothies maken voor moeders, een kleurplatenwedstrijd en het uitdelen van Fairtrade bananen tijdens de avondvierdaagse. In Italië ontmoetten supporters elkaar tijdens Fairtrade koffiepauzes, brachten mensen in Argentinië een toast uit op boeren en arbeiders met lokaal geproduceerde Fairtrade-wijn en in Hong Kong maakten Fairtrade-gecertificeerde bedrijven van de gelegenheid gebruik om te discussiëren over de ontwikkelingen in de duurzaamheidssector. Universiteiten in 13 landen organiseerden Fairtrade-evenementen.

"We zijn erg blij dat zoveel mensen over de hele wereld zich voor Fairtrade hebben ingezet tijdens afgelopen editie van de World Fairtrade Challenge", zei Dario Soto Abril, CEO van Fairtrade International. "Terwijl meer dan 1,6 miljoen boeren en arbeiders al profiteren van Fairtrade, betekent dit niet dat we klaar zijn. We willen dat meer van hen in hun eigen gemeenschap verandering kunnen brengen en we willen onze steun voor boeren en werknemers verdiepen om een ​​fatsoenlijke levensstandaard te bereiken. Ondersteunen van een wereldwijde ‘grassroots’-beweging is essentieel voor Fairtrade’s doel om handel eerlijker te maken."