Mango op lichte siroop uit Thailand

Mango op lichte siroop uit Thailand

Cover afbeelding voorMango op lichte siroop uit Thailand

Na de Ananas op sap brengt Fair Trade Original nu ook blikjes Mango op lichte siroop op de markt. De mango’s worden volledig verbouwd, verwerkt en verpakt in Thailand door de Poo Pluk Saparot Fairtrade Group. De boeren werken volgens de Fairtrade richtlijnen. De boeren ontvangen voor hun fruit een ontwikkelingspremie waarmee ze hun productie verbeteren en hun gemeenschap versterken. De sappige zacht-zoete Thaise mango, heerlijk in salades, tropische gerechten en toetjes, is inmiddels verkrijgbaar bij Albert Heijn, Deen en Wereldwinkels.

De boeren krijgen begeleiding bij hun productie. Zo leren ze hun planning af te stemmen op de vraag, waardoor ze geen fruit meer hoeven weg te gooien en hun oogst meer oplevert. Ook wisselen ze kennis uit met elkaar en zijn ze professioneler geworden.

Samroiyod Food Corporation zorgt voor het hele verdere traject: het vakkundig schillen en snijden, de verpakking in blik en de export.

Schoon drinkwater

De Fairtrade ontwikkelingspremie die Fair Trade Original voor de mango’s aan de boeren betaalt, draagt bovendien bij aan projecten in de gemeenschap. Zo gaan gehandicapte kinderen door dit extra geld naar school en een comité coördineert de aanplant en verzorging van bomen. De boeren hebben besloten een meer aan te leggen met schoon drinkwater en iedereen in de gemeenschap wordt gewezen op het belang van een schone omgeving.

Einde bericht.

Voor meer informatie zie www.fairtrade.nl

Beeld van de Mango op lichte siroop staat op www.fairtrade.nl/beeldbank