Lidl introduceert Fairtrade chocoladereep ‘Way to Go’

Lidl introduceert Fairtrade chocoladereep ‘Way to Go’

LIDL Way to Go chocolate bars_Fairtrade cocoa

Lidl brengt een eigen duurzame ‘Way to Go’ chocoladereep op de markt, in de smaken puur, melk, karamel & zeezout en kokos & pecan. Met deze chocoladereep breidt Lidl haar assortiment Fairtrade gecertificeerde chocoladeproducten uit. De Way to Go repen liggen vanaf nu in alle Lidl-filialen.

De cacao voor de Way to Go repen wordt rechtstreeks van de boeren van de Fairtrade gecertificeerde coöperatie Kuapa Kokoo in Ghana ingekocht. Door een extra premie bovenop de Fairtrade premie aan Kuapa Kokoo te betalen, kunnen boeren werken aan het verhogen van hun inkomen. Met de premie wordt geïnvesteerd in verschillende projecten, zo kunnen boeren ook inkomsten verwerven uit andere activiteiten en hun cacao opbrengst op duurzame wijze verhogen. Hierdoor worden cacaoboeren minder afhankelijk van de cacao opbrengst alleen en versterken ze hun positie.

De extra premie die Lidl betaalt bovenop de Fairtrade premie is de zogeheten ‘income improvement premie’. “De uitdagingen in de cacao zijn nog steeds heel groot. De meerderheid van de cacaoboeren leeft in extreme armoede. We waarderen dan ook deze eerste stap van Lidl om een extra premie te betalen om zodoende toe te werken naar een leefbaar inkomen voor boeren.” Aldus Alien Huizing Supply & Development Manager, Stichting Max Havelaar.