HomeNieuwsLidl Duitsland maakt volledige switch naar Fairtrade bananen

Lidl Duitsland maakt volledige switch naar Fairtrade bananen

Lidl is de eerste retailer in Duitsland die volledig overstapt op Fairtrade gecertificeerde bananen. Sinds 2006 zijn in Duitsland dubbel gecertificeerde bananen (biologisch en Fairtrade) landelijk verkrijgbaar. Vanaf half oktober zal ook binnen het ‘conventionele’ bananenassortiment Fairtrade haar intrede doen. Deze bananen droegen eerst het Rainforest Alliance keurmerk en zullen nu het Fairtrade keurmerk gaan dragen.

De overstap naar Fairtrade bananen zal in eerste instantie zichtbaar zijn bij 330 Lidl vestigingen in het zuidelijke deel van Duitsland. Vervolgens zal in andere regio’s het aanbod geleidelijk worden uitgebreid. Deze stap is voor Lidl Duitsland een mijlpaal in de uitbreiding van haar duurzame assortiment en geeft aan dat Lidl het belang van betere leef- en arbeidsomstandigheden voor producenten in ontwikkelingslanden via eerlijke handelsvoorwaarden onderschrijft.

Fairtrade bananen in Nederland

In Nederland hebben PLUS, Spar, Marqt, Deen, Coop, Jan Linders, Boon’s Markt en Emté al volledig voor Fairtrade bananen gekozen. Bij vestigingen van Lidl in Nederland kunnen consumenten kiezen voor biologische Fairtrade bananen maar nog niet voor Fairtrade bananen.

Voor meer informatie over de switch van Lidl Duitsland: >>
Voor meer informatie over Fairtrade bananen in Nederland: >>