Leefbaar loon en leefbaar inkomen conferentie “The Only Way is Up!”

Leefbaar loon en leefbaar inkomen conferentie “The Only Way is Up!”

The Only Way is Up conference

Join the movement towards sustainable supply chains! Kom 5 en 6 november naar ‘The Only Way is Up!’ conference in Rotterdam. Zeven organisaties, waaronder Fairtrade, organiseren samen deze unieke conferentie op leefbaar loon en leefbaar inkomen in agri-food supply chains.

Het doel is alle agrifood supply chain actoren – van lokale boer tot investeerder en alle schakels en tussenin zoals handelaren, afnemers en retailers – bij elkaar te brengen om concrete stappen te zetten die nodig zijn een leefbaar inkomen voor lokale boeren en/ of een leefbaar loon voor lokale werknemers te realiseren.

De conferentie biedt volop gelegenheid om bottlenecks te bediscussiëren, van (nieuwe) initiatieven te leren, kennis en praktijk ervaringen met elkaar uit te wisselen via stevige panel discussies, interactieve workshops en tijdens de wandelgangen. Tijdens de conferentie zullen zowel best practices en best failures ter sprake komen en zal supply chain dialoog aangewakkerd worden. Ook is er volop ruimte voor nieuwe gezamenlijke leefbaar loon en leefbaar inkomen afspraken.

De conferentie is bedoeld voor iedereen die verantwoordelijk is voor duurzaamheid of inkoop in de agrifood sector voor hen die extra stappen willen zetten op gebied van leefbaar loon en/of leefbaar inkomen en wil bijdragen aan positieve impact op het leven van boeren en werknemers en zo willen bijdragen aan duurzame verandering.

Bekijk de website www.theonlywayisupconference.org voor meer informatie.

Organisatie: Fairtrade, Ministerie van Buitenlandse Zaken, GIZ (German Federal Ministry for Economic Cooperation and Development), IDH, Rainforest Alliance, Hivos, FairFood.