Kopje Fairtrade thee PLUS levert 13.500 euro op

Kopje Fairtrade thee PLUS levert 13.500 euro op

Cover afbeelding voorKopje Fairtrade thee PLUS levert 13.500 euro op

Als iedere Nederlander één kopje Fairtrade thee van PLUS per dag drinkt, levert dit elke dag een Fairtrade premie op van 13.500 euro. Met het vernieuwde PLUS theeassortiment heeft supermarktketen PLUS nu een verantwoorde keuze voor iedereen. Het aantal smaken is uitgebreid en de verpakking is volledig gerestyled. PLUS thee is 100% Fairtrade en de nieuwe verpakking zorgt voor minder afval.

Thee is tegenwoordig meer dan simpelweg een kopje thee uit de klassieke theepot. Thee is een beleving, een emotie en een moment voor jezelf of met elkaar. Alle PLUS huismerk thee is 100% Fairtrade en daarmee voor ieders smaak en ieder moment ook nog eens een verantwoorde keuze. De hoeveelheid thee die PLUS in 2013 heeft verkocht, heeft een premie opgeleverd van zo’n honderdvijftig duizend euro. Het eerste halfjaar van 2014 leverde al een premiebedrag van ruim 105.000 euro op. Door het vernieuwde en uitgebreide assortiment verwacht PLUS in de toekomst nog meer theeplukkers te helpen.

Uitgebreid theeassortiment

Er is nu nog meer keuze in het theeassortiment van PLUS. Groene thee is er in vijf varianten. Aan de rooibos theelijn zijn drie nieuwe smaken toegevoegd. Er is een kruidentheelijn en een leaf theelijn met vijf nieuwe soorten. Daarnaast is er nog een serie vruchtenthee en zwarte thee. Hiermee telt het theeassortiment ruim dertig verschillende theevarianten. PLUS huismerk biedt nu echt voor elk wat wils.

Nieuwe verpakking

Het verantwoord karakter van de thee komt ook terug in de verpakking. Er zit geen extra plastic meer om het theedoosje, want de verpakking is nu voorzien van een scheurstrip waardoor het plastic overbodig is. Minder verpakking betekent ook minder afval! Ook is het formaat van de theezakjes aangepast en passen de zakjes beter in de meeste theedozen. Handig! De leaf theelijn zit in piramidezakjes, hierdoor hebben de grote theeblaadjes meer ruimte waardoor de smaak beter tot z’n recht komt. Extra lekker!

(H)eerlijk genieten

Een kopje PLUS thee draagt bij aan een betere toekomst van de theeplukkers. PLUS heeft niet alleen aandacht voor de kwaliteit van de thee, maar ook aandacht voor de medewerkers op de theeplantages en hun families. PLUS thee komt van de theeplantage Bogawantalawa in Sri Lanka, die Fairtrade gecertificeerd is. Op deze plantage krijgen de werknemers eerlijk betaald en wordt aandacht besteed aan betere leefomstandigheden en sociale voorzieningen voor de gemeenschap. Naast de gegarandeerde minimum theeprijs betaalt PLUS namelijk een extra premie per kilo. Hiervan zijn bijvoorbeeld thermosflessen voor de theeplukkers gekocht, zodat ze warme thee mee kunnen nemen naar de plantages en een watertank voor de vers watervoorziening van de werknemers. Ook worden hiervan schoolboeken betaald en universiteitskosten van verschillende kinderen. De medische post op de plantage is inmiddels gerenoveerd en de werknemers krijgen een gratis gezondheidstest. Ieder kopje PLUS thee draagt zo bij aan een betere toekomst van de theeplukkers en hun gezinnen. 100 % Fairtrade, dat is 100% genieten met een goed gevoel!