Juwelen start-up House of Eléonore lanceert eerste collectie

Juwelen start-up House of Eléonore lanceert eerste collectie

 
House of Eléonore, het Nederlandse juwelenhuis dat in nauwe samenwerking met Royal Asscher is opgezet, is officieel geopend. Het juwelenmerk presenteerde haar eerste collectie ‘Paradise’ in het Scheepsvaartmuseum in Amsterdam. Het innovatieve juwelenhuis creëert unieke juwelen met laboratory created diamanten en Fairtrade goud, vanuit het geloof in transparantie, vakmanschap en duurzaamheid. Door het samenvoegen van innovatieve technologieën met de ambachtelijke vorm van vervaardigen is het juwelenhuis in staat om unieke en persoonlijke juwelen te ontwikkelen die in het teken staat van toegankelijke luxe. House of Eléonore opent in het voorjaar van 2016 een conceptstore in Amsterdam.

Gepersonaliseerde juwelen
De collectie van House of Eléonore bestaat uit 3 delen, Ready to wear, Customised en Bespoke en alle juwelen zijn gemaakt van Fairtrade goud. De eerste Ready to wear collectie, ontwikkeld door creative director Ray Steele en de Britste juwelenontwerper Tessa Packard, draagt de naam ‘Paradise’ en laat zich inspireren door de traditionele invloeden en natuurlijke schoonheid uit Papoea- Nieuw-Guinea. Een deel van de collectie kan ook worden gecustomised. Daarnaast heeft House of Eléonore een designteam waarmee gepersonaliseerde juwelen worden gecreëerd. Ieder juweel wordt van concept tot creatie in overleg ontwikkeld, inclusief een unieke 3D sample van het ontwerp die de klant kan passen.

Bernd Damme: “House of Eléonore biedt volledige transparantie en betrekt consumenten bij het creatieproces om een uniek en persoonlijk juweel te creëren wat bij hen past. De drempel om een juwelier binnen te stappen, om een juweel te kopen of geïnspireerd te raken, willen we verlagen. Via de website kunnen consumenten bijvoorbeeld 24/7 informatie krijgen, een juweel naar keuze samenstellen of kiezen uit de Ready to wear collectie. De barrière rondom diamanten en juwelen wil ik breken.”

Conceptstore
House of Eléonore biedt zowel online als offline een inspiratie platform waar de focus ligt op de relatie en beleving. Hier kunnen mensen meer te weten komen over laboratory created diamanten, Fairtrade goud en vakmanschap. In het voorjaar van 2016 wordt de eerste conceptstore geopend in Amsterdam, maar het label heeft de ambitie deze ook buiten de landsgrenzen op te zetten. De conceptstore is tevens een creatief podium, een plek voor exposities, optredens, lezingen en exclusieve feestjes. Ook is het mogelijk om een kijkje te nemen in de design studio waar goudsmeden en designers werken aan bijzondere juwelen. Tevens staan eerste events van de ‘traveling experience’ in Antwerpen, Parijs en London op de agenda en ziet House of Eléonore op termijn kansen voor speciale shop-in-shops in het buitenland.

Voor meer informatie: www.houseofeleonore.com