HomeNieuwsJones Brothers Coffee introduceert composteerbare capsule met bio-koffie

Jones Brothers Coffee introduceert composteerbare capsule met bio-koffie

Jones Brothers Coffee in Amsterdam heeft een volledig composteerbare capsule voor Nespresso-apparaten ontwikkeld. Gemaakt van suikerriet, dus plantaardig. Zonder plastic en aluminium en gevuld met Fairtrade en biologisch gecertificeerde arabica koffie.

Jones Brothers Coffee is in 2013 in Amsterdam begonnen. Dit met de ambitieuze missie om koffie van uitstekende kwaliteit te bieden, altijd met 100% arabicabonen, zoveel mogelijk rechtstreeks van de producent gekocht en vers geroosterd in Nederland. Vanwege het milieubewustzijn vormde het feit dat de koffiecapsules van plastic gemaakt waren een groot probleem voor de producent.

“Net als u houden we van koffiecapsules vanwege hun eenvoud en gemak en voor het leveren van koffie van goede kwaliteit, vol smaak en aroma.”

Jones Brothers Coffee
Jones Brothers Coffee introduceert composteerbare capsule met bio-koffie

Waar te koop?

Ze zijn verkrijgbaar in de webshop van Jones Brothers Coffee Company en bij Deen Supermarkten. Bij Jumbo liggen ze vanaf week 30 in het schap. De koffiecapsules zijn ook verkrijgbaar in grote pakketten voor kantoren en hotels.

Negen redenen om voor deze composteerbare capsules te kiezen

  1. De composteerbare capsules bevatten biologische en Fairtrade gecertificeerde koffie. Het is de beste manier om te garanderen dat de koffie waarmee ze hun capsules vullen volledig in overeenstemming is met Jones Brothers Coffee eigen filosofie, om het milieu te respecteren en ervoor te zorgen dat de koffieboeren zo eerlijk mogelijk worden betaald.
  2. De composteerbare capsules zijn volledig gemaakt van plantaardig materiaal. Ze zijn volledig afkomstig uit de afvalproducten van de suikerrietindustrie en, belangrijker nog, dit is geen primaire voedselbron.
  3. De composteerbare capsules bevatten geen aluminium of plastic uit fossiele brandstoffen. En het productieproces dat wordt gebruikt om de capsules te maken, genereert geen giftige emissies (in tegenstelling tot het proces voor het omzetten van aluminium).
  4. Na gebruik kunnen de composteerbare capsules thuis in de huisvuilbak worden gegooid. Ze worden verwerkt samen met al je afval.
  5. De capsules vallen uiteen in water, CO2 en biomassa, die vervolgens als meststof kan worden gebruikt.
  6. De composteerbare capsules houden de koffie vers met behulp van ‘Stay Fresh Technology’. Dit zorgt ervoor dat je koffie zo vers mogelijk is wanneer je hem drinkt. Deze innovatieve technologie vermijdt elke interactie tussen je koffie en zuurstof tijdens het branden en vullen en daarna, om de versheid te behouden.
  7. Ze zijn compatibel met alle Nespresso-apparaten (Ingebouwde machines en Nespresso Vertuo-machines zijn niet compatibel).
  8. De composteerbare capsules zijn verkrijgbaar in vier heerlijke melanges, plus een decaf-optie voor heerlijke koffiemomenten op elk moment van de dag (drie espresso’s, één lungo en één decaf).
  9. De composteerbare capsules hebben 70% minder verpakking nodig dan voorheen. Door innovatieve verpakkingen te gebruiken, hebben ze hun ecologische voetafdruk aanzienlijk verkleind. Jones Brothers Coffee gebruikt ook papier gemaakt van PEFC-gecertificeerde hernieuwbare bronnen.

Voor meer informatie: www.jonesbrotherscoffee.com