IJskoud genieten met Peeze Cold Drip Coffee

IJskoud genieten met Peeze Cold Drip Coffee

Cover afbeelding voorIJskoud genieten met Peeze Cold Drip Coffee
Ontdek het nieuwste koffiedrankje van Peeze: Cold Drip Coffee, gemaakt van Bean Impact Espresso koffiebonen. Deze biologische en Fairtrade gecertificeerde single origin koffie is afkomstig uit Peru en verbouwd door Yanesha Indianen.

Cold Drip Coffee wordt ook wel Dutch Coffee genoemd wordt. Het is een klassieke manier van koffie zetten die stamt uit de VOC-tijd. De koffie wordt door deze methode langer houdbaar en werkte vroeger als verkoeling voor zeelui.

Voor het maken van de Cold Drip Coffee wordt ijskoud water gebruikt om over de vers gemalen koffie te laten druppelen (cold drip). Op het moment dat het koude water over de gemalen koffie druppelt, extraheert de koffie. Dit wil zeggen dat het water de koffiesmaak opneemt. Vervolgens loopt het water via een spiraalvormige buis door naar de kan waar de koffie in wordt opgevangen. Het hele proces duurt in totaal 18 uren.

Lees hier meer over dit product en de bijbehorende recepten. Cold Drip Coffee is direct te bestellen via de Peeze webshop.