Hoe Fairtrade en B Corp gecertificeerde bedrijven hun ketens verduurzamen en een stakeholdereconomie vormgeven

Hoe Fairtrade en B Corp gecertificeerde bedrijven hun ketens verduurzamen en een stakeholdereconomie vormgeven

B Corp Fairtrade
Veel populaire producten, zoals katoen, koffie en cacao, worden geproduceerd in ketens die bekend staan ​​om lage prijzen en lonen en slechte productie- en arbeidsomstandigheden. Juist deze ketens bieden daarom een kans voor wereldwijde sociale en ecologische verandering en het behalen van de Sustainable Development Goals (SDG’s).

De SDG’s zijn veel meer dan een wereldwijde oproep tot actie om vrede en welvaart voor mens en planeet na te streven. Ze roepen ook op tot samenwerking en partnerschappen, die de voortgang naar een meer duurzame en inclusieve economie en planeet kunnen versnellen. B Lab, de non-profitorganisatie die toezicht houdt op B Corp-certificering, en Fairtrade International, ’s werelds meest erkende label voor sociale rechtvaardigheid en duurzaamheid, gaven gehoor aan deze oproep en startten dit jaar een partnerschap om hun krachten te bundelen. 

B Corp x Fairtrade

Samen hebben de twee organisaties wereldwijd een enorm bereik en werken ze met duizenden bedrijven samen. Er zijn ook veel bedrijven die zowel Fairtrade als B Corp gecertificeerd zijn. En dat worden er hopelijk steeds meer! Bedrijven met zowel Fairtrade als B Corp-certificering tonen aan dat ze hard werken aan verduurzaming van hun hele bedrijfsmodel, handelsketen en productieomstandigheden aan het begin van die keten.Door te kiezen voor zowel B Corp- als Fairtrade certificering zetten bedrijven concrete stappen in hun toewijding aan duurzaamheid en sociale impact.Ze vergroten ook het publieke bewustzijn van het verband tussen klimaatverandering en de leefomstandigheden van miljoenen mensen, en hoe bedrijven kunnen reageren op deze grote wereldwijde uitdagingen. 

B The Change sprak met leiders van twee bedrijven, Divine Chocolates and Gallant International, die beide certificeringen hebben om meer te weten te komen over hun missie en hun hoop om deze in de toekomst uit te breiden! 

Lees het hier!