G’woon thee met Fairtrade keurmerk verkrijgbaar in ruim duizend supermarkten

G’woon thee met Fairtrade keurmerk verkrijgbaar in ruim duizend supermarkten

Cover afbeelding voorG’woon thee met Fairtrade keurmerk verkrijgbaar in ruim duizend supermarkten

Bij ruim duizend supermarkten in Nederland is nu onder het merk g’woon Fairtrade thee in de schappen te vinden. Alle theeën van dit merk zijn Fairtrade gecertificeerd. Onder de verkooppunten van g’woon zijn supermarkten als Boni, Deen en Coop. De thee is in veel verschillende smaken verkrijgbaar, waaronder zwarte thee, groene thee, vruchtenthee, kruidenthee en rooibosthee.

Sri Lanka

De thee voor g’woon wordt geplukt, verwerkt en verpakt op de Bogawantalawa Tea Estates in Sri Lanka. Werknemers ontvangen een ontwikkelingspremie voor de thee die op de Fairtrade markt verkocht wordt. Deze premie wordt beheerd door een speciaal opgerichte Joint Body, waarin zowel het management als de werknemers zijn vertegenwoordigd. Samen beslissen zij democratisch hoe de Fairtrade premie wordt ingezet. Er wordt onder meer geïnvesteerd in gratis onderwijs en studiebeurzen voor de kinderen van de werknemers. Ook werden de theeplukkers voorzien van lichtere manden voor theebladeren, warme winterjassen en thermosflessen waarin zij hun zelf gebrouwen thee warm kunnen houden.

Verkooppunten g’woon thee

De g’woon thee met Fairtrade keurmerk is te koop bij: Boni, Boon’s Markt, Coop, Deen, Emté, Hoogvliet, Jan Linders, MCD, Nettorama, Poiesz, Spar en Vomar.

Lees hier het verhaal van theeplukster Sakuntala Devi.
Klik hier voor een recept voor Groene Thee Citroencake met bosbessen.
Lees hier meer over g’woon producten.