Mongozo wint World Beer Awards

Mongozo wint World Beer Awards

Cover afbeelding voorMongozo wint World Beer Awards

Mongozo, bekend van het Fairtrade, biologisch, glutenvrije pils en witbier en de exotische fruitbieren heeft op ’s werelds grootste bierwedstrijden goud gewonnen met het witbier Mongozo Buckwheat White. Al drie jaar op rij won het pils goud op de World Beer Awards in London. Daar komt nu ook een gouden medaille bij voor het onlangs geïntroduceerde glutenvrije witbier.

Glutenvrij

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 1 op de 100 mensen coeliakie heeft, een intolerantie voor gluten. 15.000 mensen in Nederland zijn lid van de Coeliakie vereniging. Ook zijn er steeds meer mensen die streven naar glutenvrije voeding. In het brouwproces van Mongozo pilsener en Buckwheat White worden de gluten op een speciale wijze uit het bier verwijderd. Het bier wordt vervolgens gecontroleerd op gluten door een laboratorium. Het gaat alleen de markt op als er minder dan 10 ppm in het bier aanwezig is en daarmee als glutenvrij gelabeld kan worden. Mongozo Buckwheat White is naast boekweit gebrouwen met gerstemout, rijst, hop en kruiden waaronder koriander en sinaasappelschillen.

Fairtrade

Mongozo bestaat sinds 1994. In september 2010 is Mongozo Premium Pilsener op de markt geïntroduceerd. Vijf van de zes bieren van het bedrijf zijn Fairtrade gecertificeerd en herkenbaar aan het Fairtrade keurmerk op het etiket. De ingrediënten en traditionele recepturen zijn natuurlijk en afkomstig uit exotische culturen. Alle bieren worden gebrouwen bij Brouwerij Huyghe.