Fairtrade koffie bij Roompot

Fairtrade koffie bij Roompot

Cover afbeelding voorFairtrade koffie bij Roompot

Voortaan vind je bij Roompot alleen nog maar biologische én Fairtrade koffie. Dit is het resultaat van een samenwerking met Jacobs Douwe Egberts Professional.

betere werk- en leefomstandigheden

Wie een kopje koffie bij Roompot bestelt, doet niet alleen goed voor zichzelf en de natuur, maar heeft ook een positieve impact op het leven van de koffieboeren in Latijns-Amerika. Roompot gebruikt voortaan alleen koffiebonen van Jacobs Douwe Egberts Professional die Fairtrade gecertificeerd zijn en die dus aan de verbetering van de leef- en arbeidsomstandigheden van de koffieboeren bijdragen. Via de Fairtrade minimumprijs en premie kunnen de boeren in hun toekomst investeren. En er wordt gewerkt aan gelijke kansen en betere werk- en leefomstandigheden voor vrouwen, jongeren en kinderen.  

Een bewuste keuze, geen andere keuze

Het is Roompots bewuste keuze om alleen nog dubbel gecertificeerde – biologisch en Fairtrade – koffie te serveren. Hiermee draagt Roompot met Jacobs Douwe Egberts Professional bij tot de verdere ontwikkeling van duurzame landbouwmethodes die onze planeet beschermen en tot betere omstandigheden van de koffieboeren en hun gezin. Voor Roompot is er ook geen tussenstap of een andere keuze: de meer dan 1 miljoen kopjes koffie zijn vanaf vandaag altijd biologisch en Fairtrade gecertificeerd.

Ook melk en suiker beter

Naast de meer dan 1 miljoen kopjes koffie die nu Fairtrade zijn, is ook de melk en de suiker duurzaam bij Roompot. Bij het kopje koffie komt nu Fairtrade suiker en biologische melk. Dubbel zo goed!