Fairtrade hoort nu bij de ALIGN family

Fairtrade hoort nu bij de ALIGN family

Fairtrade coffee farmer pruning coffee plant
Fairtrade hoort nu bij de ALIGN family! Samen met Fairfood, Hivos, Rainforest Alliance en anderen maken we ons hard voor leefbare inkomens en lonen.

“De huidige pandemie maakt de armoede bij kleinschalige boeren en werknemers aan het begin van onze voedseltoeleveringsketens schrijnend zichtbaar. Zij hebben bij gebrek aan een leefbaar loon of leefbaar inkomen geen enkele financiële buffer om onverwachte uitgaven te doen, laat staan klappen van een pandemie ook maar enigszins op te vangen. Dat moet en kan echt anders. Voor een leefbaar loon en/ of leefbaar inkomen is samenwerken met partijen in de toeleveringsketen cruciaal! Daarom sluiten we ons graag aan bij ALIGN, delen wij hier onze leefbaar loon en leefbaar inkomen ervaringen en staan we klaar om samen de volgende stap te zetten.”

Peter d’Angremond, directeur Fairtrade Nederland

ALIGN is een tool voor agri-food bedrijven. Het is een soort interactieve database waarin zij alle relevante research, tools en partners verzamelen die bedrijven helpen bij het realiseren van leefbare lonen en inkomens. 

We are all #aligned to make trade fair, by bridging the gap between businesses, governments and the people in charge of producing our food!

Wil je meer weten? Klik dan hier.