Fairtrade gemeente titel voor Meierijstad

Fairtrade gemeente titel voor Meierijstad

Cover afbeelding voorFairtrade gemeente titel voor Meierijstad

 

Harry van Rooijen, wethouder van Infrastructuur en duurzaamheid van de gemeente Meierijstad, heeft gisteren de eervolle titel Fairtrade Gemeente in ontvangst mogen nemen. Meierijstad is een fusiegemeente van drie Oost-Brabantse gemeenten in de regio Meierij. Het bestaat uit Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode.

Een bijzonder knappe prestatie van het kernteam uit Schijndel dat 6 jaar geleden al de titel behaalde voor Schijndel. Twee jaar lang heeft het kernteam keihard gewerkt om ook de titel te behalen voor deze fusie gemeente met meer dan 80.000 inwoners. Van harte gefeliciteerd met dit fantastische resultaat!

Belangrijk ook dat Foodpark Veghel, gelegen in het hart van gemeente Meierijstad, nu deze titel draagt. In dit Foodpark zijn o.a. de volgende bedrijven gevestigd: Jumbo Supermarkten, Sligro Food Group, Mars, Friesland Campina, Udea/EkoPlaza, Hutten catering, Maison van den Boer en vele anderen. Allemaal bedrijven die in de voedingsindustrie werkzaam zijn en veel consumenten en bedrijven bedienen. De wethouder benadrukte het belang van het gedrag van de consument en moedigde het kernteam aan te blijven zoeken naar nieuwe mogelijkheden. Met deze bedrijven binnen de gemeente zien wij vele aanknopingspunten en moedigen de bedrijven aan vervolgstappen te nemen op het gebied van eerlijke handel.

De Fairtrade Gemeente campagne sluit het jaar af met 87 Fairtrade Gemeenten. Volgend jaar vieren zij het 10-jarig bestaan en hebben zij de ambitie om de honderdste Fairtrade Gemeente te mogen verwelkomen.