HomeNieuwsFairtrade delegatie ontmoet paus Franciscus over handel, klimaatverandering en de impact van COVID-19 op de landbouw

Fairtrade delegatie ontmoet paus Franciscus over handel, klimaatverandering en de impact van COVID-19 op de landbouw

Een delegatie van Fairtrade International ontmoette paus Franciscus op maandag 23 november, om het werk te presenteren dat Fairtrade over de hele wereld doet om eerlijkere handelsvoorwaarden te bevorderen voor meer dan 5 miljoen boeren, landarbeiders, hun families en gemeenschappen. De delegatie van vijf Fairtrade vertegenwoordigers uit Duitsland, Luxemburg, Italië, Kenia en Mexico presenteerde Fairtrade’s nieuwe vijfjarige wereldwijde strategie, om aan paus Franciscus te laten zien wat Fairtrade kan doen om sociale en ecologische rechtvaardigheid te bereiken voor enkele van de meest kwetsbare bevolkingsgroepen ter wereld.

De Fairtrade delegatie gaf paus Franciscus ook een geschenkdoos gevuld met een selectie van Fairtrade gecertificeerde producten, elk met steunbetuigingen en dankbaarheid van boeren van over de hele wereld, waarmee Zijne Heiligheid wordt uitnodigt om een ​​prominente stem te worden ter ondersteuning van kwesties die invloed hebben op hun levensonderhoud.

De delegatie werd door paus Franciscus ontvangen in het Apostolisch Paleis op het Sint-Pietersplein in Rome. De besloten ontmoeting met de paus duurde 35 minuten, waarin paus Franciscus tevreden leek met het werk van Fairtrade. De bijeenkomst werd geregistreerd door de Official Vatican Press via Rome Reports. De video en het verslag van de bijeenkomst zijn beschikbaar op www.romereports.com.