Fairtrade Brasil is nieuwste Fairtrade organisatie

Fairtrade Brasil is nieuwste Fairtrade organisatie

Cover afbeelding voorFairtrade Brasil is nieuwste Fairtrade organisatie

De organisatie voegt zich bij 25 andere Fairtrade organisaties over de hele wereld, die de verkoop van Fairtrade producten in hun landen bevorderen. Fairtrade Brasil werd opgericht om de lokale markt voor Braziliaanse producenten te ontwikkelen en de consumenten te verbinden met deze binnenlandse Fairtrade producten. De Braziliaanse organisatie volgt na de succesvolle lancering van nationale Fairtrade organisaties in Zuid-Afrika, Kenia en India.

Minder afhankelijk van export

"Op dit moment hebben we in Brazilië ongeveer veertig Fairtrade gecertificeerde boerencoöperaties. Hun producten worden meestal gebruikt voor export. De lancering van Fairtrade Brasil zal de afhankelijkheid van de internationale markt verminderen en de Braziliaanse en Zuid-Amerikaanse markt als alternatief openstellen. Hiermee kunnen taalbarrières en wisselkoersschommelingen worden vermeden," aldus Naji Harb, voorzitter van Fairtrade Brasil. "Naast het waarborgen van een eerlijke prijs voor de producent, worden ook consumenten aangemoedigd om een bijdrage te leveren aan de voedselzekerheid."

De producten met het Fairtrade keurmerk zijn reeds beschikbaar in de schappen van Braziliaanse supermarkten. Naast Fairtrade koffie en Fairtrade honing van lokale producenten maken ook internationale merken als Ben & Jerry's en Zotter hun opwachting op de Braziliaanse markt. Ben & Jerry's opende eind vorig jaar haar eerste winkel in Brazilië.

Lees meer over Fairtrade Brasil op hun website: www.fairtradebrasil.com.br