HomeNieuwsFairtrade Awards voor een betere wereld

Fairtrade Awards voor een betere wereld

De inzendingen voor de Fairtrade Awards 2020 zijn geopend. De awards zijn bedoeld om de beste Fairtrade producenten, handelaars en campagnevoerders te belonen vanwege hun inzet voor een eerlijkere wereld.

Dit jaar is Fairtrade International op zoek naar organisaties die innovatie, verbetering, inclusiviteit en non-discriminatie kunnen aantonen en een bijdrage leveren aan de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Om kans te maken op een award moet de organisatie al een Fairtrade certificering hebben.  

Vier awards 
Er zijn in vier verschillende categorieën prijzen te behalen, waaronder de Fairtrade handelaar van het jaar en de beste campagne van het jaar. Alle categorieën zijn erop gericht om initiatieven voor een eerlijkere wereld te belonen. Belangrijk in alle categorieën is de vraag hoe een organisatie heeft bijgedragen aan de ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Ook van belang is dat de organisatie over de jaren heen constant bezig is om zich te verbeteren.   

De inschrijving loopt tot 15 december. De awards worden op 25 maart 2020 uitgereikt in Berlijn. Meer informatie is hier te vinden.