Fair Trade Original introduceert biologische kokosmelk

Fair Trade Original introduceert biologische kokosmelk

Cover afbeelding voorFair Trade Original introduceert biologische kokosmelk

Het populaire blauwe blikje kokosmelk heeft een groen zusje gekregen. Fair Trade Original introduceert een kokosmelk die Fairtrade én biologisch is. In een handig 270 ml blikje, ideaal voor kleinere huishoudens. Albert Heijn heeft direct al besloten de biologische kokosmelk op te nemen in haar assortiment. Ook Wereldwinkels en WAAR winkels verkopen het groene blikje.

Biologisch

De biologische kokosmelk wordt van begin tot eind geproduceerd in Sri Lanka. De kokosnootboeren werken volgens strenge milieuregels om goed voor de bodem en de kokospalmen te zorgen. Zo gebruiken ze natuurlijke mest van hun koeien en maken compost van rijststro en bladeren. Vanwege die secure werkwijze mag de kokosmelk met recht  biologisch heten.

Na de pluk wordt de bast van de kokosnoten gehaald. Vervolgens gaan de kokosnoten naar de verwerkingsfabriek. Binnen een paar uur zitten ze geperst en al in blik, bijna net zo vers als verse kokosnoten. Helemaal klaar voor een geurige oosterse curry, exotisch toetje of een fruitige smoothie. Of opgeklopt tot kokosslagroom of als vegan-variant voor koffiemelk. 

1 miljoen blikjes

Het afgelopen jaar zijn liefst maar liefst 1 miljoen blauwe blikjes Fairtrade kokosmelk verkocht. Voor de kokosnootboeren betekent dat een aanzienlijke afzetmarkt. De groep boeren kon flink uitbreiden en ook een tweede groep boeren levert nu kokosnoten voor de kokosmelk.