Fair Trade Original introduceert eerste Fairtrade sambal ter wereld

Fair Trade Original introduceert eerste Fairtrade sambal ter wereld

Cover afbeelding voorFair Trade Original introduceert eerste Fairtrade sambal ter wereld

Met trots presenteert Fair Trade Original de allereerste Fairtrade sambal ter wereld. De pittige Oelek en pikant kruidige Badjak. Ze worden van begin tot eind onder eerlijke voorwaarden in Thailand geproduceerd.

De Sambal Oelek is gewoon lekker heet, met heel veel gemalen rode pepertjes. De Badjak is een geurige sambal van rode chilies met gebakken sjalotjes en knoflook, citroengras en een tikje gember. Licht pikant, en vooral heel rijk van smaak. Beide sambals zijn al verkrijgbaar bij Plus en Wereldwinkels.

Nieuw is dat de gehele culinaire lijn van Fair Trade Original is nu Fairtrade gecertificeerd is. De twee sambalvarianten dragen het Fairtrade keurmerk al op het etiket, de andere producten volgen in de komende periode. Dit alles was voor de foodbeurs SIAL 2014 aanleiding om deze productlijn een eervolle plaats te geven in de Innovation Trend Expositie.

Uit Thailand de wereld over

De pepertjes, sjalotjes, knoflook, gember en het citroengras uit de sambals zijn afkomstig van de Sisaket Fairtrade Farmer Group in Thailand. Deze groep boeren levert rechtstreeks aan verwerkingsfabriek KRS Spicy Food in Bangkok, die er sambal van maakt. KRS Spicy Food ontving op de SIAL in de stand geïnteresseerde klanten uit alle windstreken. Deze internationale belangstelling opent ook voor de boeren die de kruiden verbouwen het venster naar de wereld. Het betekent een goed afzetkanaal voor hun Fairtrade gecertificeerde ingrediënten.