Fair Trade Original gaat de straat op met streetfood

Fair Trade Original gaat de straat op met streetfood

Cover afbeelding voorFair Trade Original gaat de straat op met streetfood

De grote populariteit van oosterse foodproducten is voor Fair Trade Original aanleiding voor een streetfood actie rond de Aziatisch producten. Consumenten kunnen deze zomer hun eigen streetfood feest winnen en Fair Trade Original staat op foodfestivals met een Wokfiets, de Nederlandse variant van de typisch Aziatische foodstalletjes.

Bij twee Aziatische producten van Fair Trade Original kunnen consumenten hun eigen streetfood feest winnen voor 50 vrienden. Op een zelf gekozen locatie komt de Wokfiets voorrijden, een bakfiets vol Oosterse fairtrade ingrediënten en een mega wok. Koks bereiden ter plekke de lekkerste oosterse hapjes. De streetfood actie loopt van eind april tot eind juli.

Wokfiets op food festivals

Voor een voorproefje van zo’n streetfood feest kunnen liefhebbers van Oosters eten terecht op verschillende foodfestivals. Van mei tot oktober staat de Wokfiets van Fair Trade Original op foodmarkten in onder andere Eindhoven, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht. In de mega wok wordt streetfood bereid met Aziatische Fairtrade kookproducten in de hoofdrol. Bezoekers kunnen gratis proeven, krijgen het recept mee en kunnen de ingrediënten voordelig aanschaffen.

1 miljoen blikjes kokosmelk

Aziatische Fairtrade foodproducten doen het goed in de supermarkt en het assortiment groeit gestaag. Behalve drie soorten rijst liggen er in de supermarkt eerlijke noedels, woksauzen, kokosmelk, curry pasta’s, chilisaus en ketjap in de schappen. De fairtrade kokosmelk is met 1 miljoen verkochte blikjes het afgelopen jaar qua omzet de grootste van Nederland geworden. En sinds eind vorig jaar is er van Fair Trade Original een Fairtrade sambal, een wereldprimeur. De producenten ontvangen een eerlijke prijs voor hun product en een extra premie. De kokosnootboeren gebruiken deze premie bijvoorbeeld om milieuverbeteringen aan te brengen rond hun boerderijen en voor scholing van hun kinderen.

Het merk Fair Trade Original

Fair Trade Original is het merk van de eerlijke producten. Het assortiment is breed. Van koffie, thee en ontbijtproducten, tot sap, wijn, tussendoortjes en Aziatische kookproducten. De organisatie heeft een ideële doelstelling: ze verkoopt fairtrade producten met als doel de positie van producenten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika te versterken en bij te dragen aan een beter bestaan voor de mensen die de producten maken. Fair Trade Original combineert haar handel met ontwikkelingsprogramma’s die kansen creëren voor boeren. Fair Trade Original is een stichting zonder winstoogmerk, opgericht in 1959 en gevestigd in Culemborg.