Doe mee met de Fairtrade koffie workshop

Doe mee met de Fairtrade koffie workshop

Cover afbeelding voorDoe mee met de Fairtrade koffie workshop

Ben jij iemand die graag geniet van een h’eerlijke cappuccino, romige latte macchiato of een straffe Espresso? En zou je graag eens willen weten waar jouw koffiebonen nu eigenlijk vandaan komen? Schrijf je dan nu in voor de Fairtrade Koffie workshop op zaterdag 8 november!

Ontdek samen met culinaire trendsetters Mister Kitchen en Fairtrade Nederland het geheim van eerlijke koffie. De exacte inhoud van de workshop blijft een verrassing, maar één tipje van de sluier lichten we alvast op: we gaan zelf koffie branden, proeven en natuurlijk koken met koffie!

Dé locatie

In hun industriële keuken op de Westergasfabriek vertelt Mister Kitchen je bij een Fairtrade koffie-avocadosmoothie alles over hun recente koffieavontuur in Peru. Ook zal chef Maarten de veelzijdigheid van koffie demonstreren waarbij je als deelnemer uiteraard zelf de handen uit de mouwen steekt. Tussendoor gaan we bij de buren – de welbekende Espressofabriek – zelf koffie branden. Daarna genieten we samen van een bijzonder gerecht en bijpassende dranken, zoals een Rabarcello Coffee.

The Fair Share

Speciaal voor deze koffie-clinic reist koffieboerin Luz uit Peru naar Nederland. Zij geeft je een kijkje in haar dagelijks bestaan in de hooglanden van San Ignacio, waar zij bijzondere bonen teelt. In woord en beeld vertelt Luz over haar leven als koffieboerin en wat Fairtrade voor haar betekent.

Bestel je kaartjes

De Fairtrade koffie workshop vindt plaats op 8 november 2014 bij Mister Kitchen (Westergasfabriekterrein, Polonceaukade, Amsterdam). Er zijn twee workshops, een ochtendsessie (10.00 uur tot 13.00 uur) en een middagsessie (14.00 uur – 17.00 uur).

Bestel je kaartjes door een mailtje te sturen naar workshop@maxhavelaar.nl. De kosten zijn € 49,50 p.p. (inclusief koffie, smoothie en klein koffiegerecht). Informatie over de betaling ontvang je via de mail. Geef in je mail aan of je de ochtend- of middagworkshop wilt volgen.

Win je kaartjes

Achter veel lekkere producten die we dagelijks eten en drinken, gaan mooie verhalen schuil… Fairtrade Nederland heeft samen met delicious. de Facebook-app the Fair Share gelanceerd, om een podium te bieden voor deze verhalen (bit.ly/thefairshare). Meld je aan via de Facebook-app als koffielover. Deel de goede verhalen over Fairtrade met je vrienden en maak kans op gratis deelname aan de koffie-clinic!

De Fair Share-campagne is mede mogelijk gemaakt door Oxfam Novib.