DEEN verkoopt miljoenste Fairtrade koffiecup

DEEN verkoopt miljoenste Fairtrade koffiecup

Cover afbeelding voorDEEN verkoopt miljoenste Fairtrade koffiecup

DEEN Supermarkten verkoopt sinds 2012 van alle soorten koffie een Fairtrade variant in de winkel. Bijvoorbeeld filterkoffie, bonen en koffiepads. Afgelopen zomer is DEEN daarnaast begonnen met de verkoop van koffiecups met het Fairtrade keurmerk van Fairtrade Nederland. En met succes, in twintig weken tijd verkocht DEEN Supermarkten maar liefst een miljoen Fairtrade koffiecups.

Sinds juli 2014 verkoopt DEEN koffiecups met het Fairtrade keurmerk. Er zijn vier verschillende smaken. De cups zijn speciaal gemaakt voor de Nespresso® apparaten. Ze variëren in sterkte waardoor de klant kan kiezen tussen een sterke espresso of een intense lungo aroma. DEEN Supermarkten is blij dat de klanten de nieuwe scherp geprijsde koffiecups waarderen. Er zijn nu al meer dan 100.000 verpakkingen met 10 cups verkocht.

De Fairtrade gecertificeerde boerenorganisaties krijgen naast een eerlijke prijs ook een Fairtrade premie voor hun koffie. De totale verkoop van DEEN huismerk koffie in 2014 heeft circa US$ 185.000,- premie opgeleverd. Met deze premie kunnen de boeren investeren in o.a. productieverbetering en gemeenschapsprojecten zoals scholing en medische zorg.