HomeNieuwsDEEN breidt Fairtrade assortiment uit met bananen

DEEN breidt Fairtrade assortiment uit met bananen

Vanaf 2 februari zijn de bananen die DEEN in alle winkels verkoopt Fairtrade. De bananen worden onder eerlijke handelsvoorwaarden ingekocht bij bananenproducenten in Ecuador.

Directeur Leendert van Eck van DEEN is trots dat vanaf eind deze week de bananen bij DEEN Fairtrade zijn: “De bananen zijn een mooie toevoeging aan het toch al grote assortiment Fairtrade producten in onze winkels. Daarbij zijn de bananen erg lekker en blijft de prijs hetzelfde.”

Peter d’Angremond, Directeur Stichting Max Havelaar verwoordt de samenwerking met DEEN als volgt: "We werken al jaren met plezier samen met DEEN aan het vergroten van het Fairtrade assortiment. De overstap naar Fairtrade bananen is een mijlpaal in de samenwerking. In belangrijke productcategorieën zoals koffie, thee, cacao en fruit biedt DEEN haar klanten Fairtrade gecertificeerde producten aan. DEEN laat daarmee zien dat zij duurzame ontwikkeling voor producenten in ontwikkelingslanden belangrijk vindt.”

De Fairtrade bananen van DEEN komen van gecertificeerde organisaties van kleine boeren (coöperaties) en van plantages in Ecuador. Door samen te werken in een coöperatie staan de boeren sterker en krijgen ze toegang tot de internationale markt. Bij de plantages gaat de aandacht uit naar o.a. de verbetering van de arbeids- en leefomstandigheden van de arbeiders. De Fairtrade bananen van DEEN komen onder andere van de bananenplantage El Remanso Maria Gabriela in Ecuador. De plantage is 35 hectare groot en er werken 20 à 25 mensen. Zij ontvangen voor de bananen minimaal een prijs die gebaseerd is op de kosten van duurzame productie en een vaste ontwikkelingspremie. Zo kunnen zij werken aan een betere en duurzame toekomst.