Dankzij verkoop Happy Chocolate worden bomen teruggeplant

Dankzij verkoop Happy Chocolate worden bomen teruggeplant

Agroforestry_tree planting

De chocoladerepen van Happy Chocolate zijn CO2-neutraal. De CO2-uitstoot uit de productie van de repen wordt gecompenseerd door het terugplanten van cacao-, hout- en fruitbomen bij de cacaoboeren in Peru.  

Inmiddels zijn er duizend bomen teruggeplant, waardoor de chocoladerepen geen negatieve invloed hebben op het klimaat. Het terugplanten van bomen bij de cacaoboeren is een extra ondersteuning in het Agroforestry project. Door dit project worden cacaoboeren geholpen om hun cacaoproductie op een milieuvriendelijke manier te verhogen. Daarnaast leren de boeren ook om hout- en fruitbomen te verbouwen. Dit verbetert onder andere de bodemvruchtbaarheid en bevordert de biodiversiteit. Een goede zet voor de boer, want daardoor kan hij uiteindelijk meer inkomsten ontvangen voor zijn cacao.  

De chocoladerepen van Happy Chocolate zijn biologisch, Fairtrade en CO2 neutraal. Ze zijn onder andere te koop bij Ekoplaza. Uit de verkoop van ieder product gaat € 0,05 naar het Agroforestry project. Meer informatie over deze chocolade reep is hier te lezen.