Chocolatemakers opent chocoladefabriek voor bezoekers

Chocolatemakers opent chocoladefabriek voor bezoekers

Cover afbeelding voorChocolatemakers opent chocoladefabriek voor bezoekers
Sinds 2011 produceren Enver en Rodney hun eigen kwaliteitschocolade onder de naam: Chocolatemakers. Met hun chocolade zetten ze zich niet alleen in voor het produceren van duurzame en biologische chocolade maar streven ze ook naar een beter bestaan voor cacaoboeren. Inmiddels is de chocola van de Chocolatemakers een begrip onder chocolade liefhebbers en voorstanders van duurzame producten.

Van boon tot reep

De Chocolatemakers produceren sinds 2019 chocolade vanuit hun solar-powered en emissie-vrije fabriek gelegen in de Amsterdamse cacaohaven. De fabriek draait het hele jaar door op zonne-energie afkomstig van het volledig bedekte zonnepanelen dak. Eén keer per jaar legt het emissie-vrije zeilschip; Tres Hombres, aan bij de fabriek om cacao te brengen vanuit de Dominicaanse Republiek. Het bijzondere aan deze fabriek is dat het hele proces van chocolade maken hier gebeurt; van het branden van de cacao tot het verpakken van de repen.

Leer, ruik en proef

Je vraag je vast weleens, tijdens het eten van een stukje chocola, af hoe zo’n reep gemaakt wordt. Goed nieuws! Want je kunt deze fabriek ook van binnen bekijken. De Chocolatemakers biedt namelijk een tour & tasting aan waarin je mee wordt genomen door de interessante wereld van chocolade. Zo leer je over duurzame keuzes in de cacaoketen en proef je natuurlijk de lekkerste Chocolatemakers chocola. 

Meer informatie over de Chocolatemakers en de chocoladefabriek kun je hier vinden